Categorieën
ZZP Nieuws

Ondernemersovereenkomst oplossing voor DBA soap?

De afgelopen weken worden we overspoeld met berichten over de wet DBA en allerlei alternatieven en oplossingen, waaronder de ondernemersovereenkomst.

De wet DBA leek al gedoemd te mislukken bij de invoer en lijkt nu een van de grote hoofdpijn dossiers te worden van staats-secretaris Wiebes. Handhaving van de wet is reeds 2 maal uitgesteld, nu zeker tot 1 juli 2018.

De pijn zit hem met name in de definitie van wat nu een ZZP’er is, deze wordt nu vooral benaderd vanuit de arbeidswet. Daarmee wordt vooral getoetst op wat een zelfstandige niet moet zijn (namelijk geen werknemer) in plaats van wat hij dan wel moet zijn (een ondernemer).

Er wordt dan ook vanuit meerdere kampen gepleit voor een ‘ondernemersdefinitie’ van een ZZP’er. De NBBU pleit hiertoe voor een zogenaamde ‘ondernemersovereenkomst’ waarmee een ZZP’er zich presenteert als een ondernemer: ingeschreven bij de KVK, voor eigen rekening en risico werkzaam voor meerdere opdrachtgevers en vrijheid ten aanzien van werktijden en voor welke opdrachtgevers wel/ niet wordt gewerkt. 

Lees hier het volledige artikel >>>

ZZP Nieuws

Ontvang wekelijks het laatste ZZP Nieuws
en de beste ZZP Tips & Tricks in je mail

Aanmelden