U bevindt zich hier:home/ZZP Info/ZZP Belastingen/ZZP & MKB-winstvrijstelling

ZZP & MKB-winstvrijstelling

Na het benutten van de aftrekposten die vallen onder de ondernemersaftrek kun je als ZZP'er de MKB-winstvrijstelling gebruiken voor een extra aftrek op je winst.

Enige voorwaarde voor deze aftrekpost is dat je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Je hoeft dus niet aan het urencriterium te voldoen. Je past de aftrek toe nadat je de winst hebt verminderd met de ondernemersaftrek.

De MKB-winstvrijstelling is een percentage van je behaalde winst en bedraagt 14% (2018). De vrijstelling wordt ook op een eventueel verlies toegepast, waardoor dit verlies voor een minder deel verrekenbaar is. Dat is dus weer fiscaal onvoordeliger. De vrijstelling op de winst is ooit in het leven geroepen om de extra risico's die je als ondernemer loopt te compenseren.

Je mag het percentage van de winst aftrekken nadat je deze winst hebt verminderd met de ondernemersaftrek en de Fiscale Oudedagsreserve hebt toegevoegd. Per saldo betaal je dan minder inkomstenbelasting.

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

Stel je vraag!

Stel je vraag aan een van onze ZZP experts. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt dan vrijblijvend & gratis antwoord op je vraag.

Je gegevens
Contact

Kies hieronder op welke manier we contact met je op moeten nemen

Je vraag