U bevindt zich hier:home/ZZP Info/ZZP BTW
BTW berekenen en betalen

BTW berekenen en betalen

Als ZZP'er moet je meestal BTW aangifte doen. Wat voor BTW tarief bereken je dan, wanneer draag je BTW af, welke BTW mag je terug vragen? Lees verder in deze sectie.

Ben je ondernemer en heb je in een kalenderjaar minder dan € 20.000 (2020) omzet? Dan kun je in aanmerking komen voor de kleineondernemersregeling.
De meeste ZZPers moeten per kwartaal BTW-aangifte doen. Maar wanneer moet je precies je BTW aangifte doen en hoe vergeet je dit nooit meer?
Als ZZP'er moet je BTW berekenen over de diensten en/of goederen die je levert. Maar wanneer bereken je die BTW en draag je deze af?
Welk BTW tarief is voor jouw goed of dienst van toepassing? Wat is de juiste manier om BTW te berekenen? Moet je ook BTW in…
Je moet als ZZP'er BTW aangifte doen als de belastingdienst je aanmerkt als ondernemer voor de BTW. Het kan zijn dat je BTW ondernemer bent ook…
Bij het btw-nummer ontvang je ook “een uitnodiging tot het doen van aangifte”. Je moet deze btw-aangifte op tijd invullen en opsturen om een boete…
De KVK geeft je gegevens na de inschrijving automatisch door aan de Belastingdienst. De Belastingdienst bepaalt of je btw-plichtig bent.

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

Stel je vraag!

Stel je vraag aan een van onze ZZP experts. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt dan vrijblijvend & gratis antwoord op je vraag.

Je gegevens
Contact

Kies hieronder op welke manier we contact met je op moeten nemen

Je vraag