U bevindt zich hier:home/ZZP Info/ZZP Juridisch/Vergunningen & Subsidies

Vergunningen & Subsidies

Het kan zijn dat je één of meerdere vergunningen nodig hebt als je je eigen bedrijf start. Informeer bij de Kamer van Koophandel of dit voor jouw bedrijf ook geldt.

Vroeger had je een vestigingsvergunning nodig, dat hoeft tegenwoordig niet meer. Er zijn echter nog wel een aantal branches waar je (gemeentelijke) vergunningen nodig hebt of waar specifieke wettelijke regels gelden, zoals in de horeca, winkelbranche en de transportsector. Wanneer je je kantoorruimte of winkelpand wilt uitbreiden of je wilt gevelreclame plaatsen dan moet je een omgevingsvergunning aanvragen.

Subsidies voor ZZP

Als startende ondernemer kun je recht hebben op subsidies. Sommige subsidies vraag je aan bij de overheid, andere bij je gemeente. Vraag subsidie altijd op tijd aan, ruim voordat je begint aan het project. Projecten die al gestart zijn, komen vaak niet meer in aanmerking voor subsidies. Bij de gemeente kun je terecht voor Bijstandverlening Zelfstandigen (BBZ) voor een lening, krediet of aanvulling op je aankomen. Je kunt hier aanspraak op maken als je geen krediet of lening kunt krijgen bij een bank.

Starten vanuit uitkering of arbeidsongeschiktheid

Wanneer je vanuit een ww-uitkering of bijstandsuitkering als ZZP'er start dan zijn er diverse regelingen waar je gebruik van kunt maken. Ook als je arbeidsongeschikt of een arbeidshandicap hebt.

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

Stel je vraag!

Stel je vraag aan een van onze ZZP experts. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt dan vrijblijvend & gratis antwoord op je vraag.

Je gegevens
Contact

Kies hieronder op welke manier we contact met je op moeten nemen

Je vraag