U bevindt zich hier:home/ZZP Info/ZZP Worden/Goed werk begint bij een goede werkplek
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 10104 niet laden

Goed werk begint bij een goede werkplek

Of je nu thuis of op kantoor werkt, een goede werkruimte is heel belangrijk. Wanneer je op een plek werkt waar je je comfortabel en op je gemak voelt, werk je ook een stuk effectiever. Goed voor de zaak én goed voor jou.

Overzichtelijke indeling

Eén van de belangrijkste zaken bij het inrichten van je werkplek, is dat je je werkplek goed organiseert. Geef de spullen die je veel gebruikt een prominente plek en houd de minder gebruikte spullen wat uit het zicht om het overzicht te bewaren. Een opgeruimde werkplek betekent in veel gevallen ook een opgeruimd hoofd.

Ook voor thuiswerkers

Een werkplek is niet alleen fijn op kantoor maar is ook onmisbaar als je thuis werkt. Als je een aparte werkplek hebt, kun je je beter afsluiten voor de rest van het huis. Zo voorkom je dat je afgeleid wordt door klusjes die in huis nog op je wachten. Heb je geen aparte kamer om als kantoor te gebruiken? Dan kan een simpele scheidingswand in de huiskamer al wonderen doen. Een groot voordeel aan thuis werken is dat je de werkplek precies zo in kan richten, hoe jij dat wil. Niets houdt je meer tegen om je droomkantoor te realiseren.

Essentiële kantoorbenodigdheden

Er zijn wat benodigdheden die niet kunnen missen op een werkplek. Uiteraard heb je een goed bureau en een fijne bureaustoel nodig. Deze moeten ergonomisch verantwoord zijn, zodat je geen last krijgt van je rug of nek. Een voetsteun is hierbij ook aan te raden. In dit artikel van Vink Lisse is te lezen welke gevolgen gezond zitten heeft op het aantal zeiktedagen en je werkprestaties. Naast de stoel en het bureau zijn er nog veel meer benodigdheden voor op kantoor. Denk aan de klassiekers zoals de papierversnipperaar, de sorteerkasten en de documenthouders.

Maak er wat leuks van

Een werkplek moet efficiënt ingericht zijn en de juiste spullen bevatten maar vergeet niet dat het even belangrijk is dat het een mooie plek wordt. Want op een mooie plek kom je graag. Met planten fleur je een saaie ruimte al snel op. Het maakt de ruimte vrolijk, levendig en het is goed voor de luchtvochtigheid. Soms heb je echt last van hele droge lucht in een werkruimte. Het kan muffig ruiken en veroorzaakt misschien zelfs hoofdpijn. Dit is geen fijn klimaat om in te werken. Een luchtbevochtiger biedt hier uitkomst, die houdt de lucht schoon en vochtig. Wat ook belangrijk is, is om voor kleuren te kiezen die passen bij je werksfeer. Maak het niet te wild, dat kan juist afleiden. Rustige kleuren zoals wit en eventueel een groene muur, zijn fijne kleuren voor tijdens het werk.

De meest productieve werkplek, is een plek waar je je op en top goed voelt. Het investeren in deze werkplek is dan ook een belangrijk onderdeel. Goed werk begint écht bij een goede werkplek. Ga er eens voor zitten en denk na wat voor werkplek jou blij maakt. 

De auteur van dit artikel vertegenwoordigt niet de mening of het standpunt van www.zzperworden.info, bovenstaand artikel is aanvullend op onze informatiepagina's. Wij krijgen daarnaast geen vergoeding of commissie voor afgenomen diensten of producten die in dit artikel worden genoemd.
Vink Lisse

Vink Lisse is B2B-aanbieder van kantoor-,bedrijf- en magazijnuitrusting en behoort tot de KAISER+KRAFT-groep met circa 1.000 medewerkers in Europa. Van kantoorstoelen tot en met pallethefwagens bezorgt Vink Lisse ‘alles voor het bedrijf’ snel, betrouwbaar en op tijd.

Website: https://www.vinklisse.nl/

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

Stel je vraag!

Stel je vraag aan een van onze ZZP experts. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je krijgt dan vrijblijvend & gratis antwoord op je vraag.

Je gegevens
Contact

Kies hieronder op welke manier we contact met je op moeten nemen

Je vraag