U bevindt zich hier:home/ZZP Nieuws
ZZP Nieuws

ZZP Nieuws

In 'ZZP Nieuws' vind je geselecteerde artikelen over het ZZP-schap of ondernemen in het algemeen, uit binnen- en buitenland. Onze redactie struint voor jou dagelijks het web af naar relevant nieuws, achtergrondartikelen en tips.

In 2020 is het aantal dagen dat een factuur over de betalingstermijn heen gaat gestegen van 10 (2019) naar 25 dagen.
De klussen voor zelfstandigen op de diverse bemiddelingsplatforms lopen snel terug. Niet verrassend in deze tijd, maar wat doe je eraan?
Het platform ZZP-dienstverleners vraagt in een open brief aan de politiek om nieuwe ZZP-wetgeving voorlopig uit te stellen.
Bouw aan je eigen online community en kom zo breder in contact met je doelgroep. Beter dan adverteren stelt Maartje Blijleven en een stuk goedkoper.
Uit een recente uitspraak van de rechtbank blijkt weer eens het belang van een goed onderbouwde en gespecificeerde urenregistratie.
De meeste succesvolle ZZP'ers - met een dito inkomen - danken dit vaak aan het hebben van zogenaamde 'topklanten'. Hoe kom je aan deze klanten…
De nieuwste freelance platforms en marktplaatsen leggen meer de nadruk op onderlinge samenwerking. Is dit de toekomst van online opdrachten vergaring?
Ralph van Dam schreef een boek over de schaduwkant van het ondernemerschap. In deze voor veel ondernemers moeilijke periode stelt hij het gratis ter beschikking.
Doordat er door de coronacrisis massaal wordt thuisgewerkt is er run op apps om online met elkaar te kunnen communiceren.
Zelfstandige consultants in de advieswereld vragen gemiddeld een uurtarief van € 98 maar krijgen in de praktijk 30 tot 40% minder betaald.
De gevolgen van het coronavirus worden zichtbaar voor steeds meer ZZP'ers. Hoe zorg je ervoor dat je niet ten onder gaat?
De website 'Founder Rewind' toont interviews, speeches en andere video's van succesvolle ondernemers, voor hun grote doorbraak.
De Stichting van de Arbeid heeft het langverwachte voorstel voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering gepresenteerd aan minister Wouter Koolmees. Kort gezegd behelst deze een maximale maanduitkering…
Steeds meer ZZP'ers zijn slachtoffer van ongewilde contracten en abonnementen die op slinkse wijze vaak telefonisch worden afgesloten. De ACM pleit voor gelijke bescherming als…
In 2018 schreven meer dan 3500 tieners tussen de 13 en 18 zich in bij de KVK, een stijging van zo'n 30% ten opzichte van…
Vanaf 3 januari 2019 lanceert de belastingdienst een nieuw portaal voor ZZP'ers en eenmanszaken.
Onder druk van de Autoriteit Persoonsgegevens geeft de belastingdienst volgend jaar een extra BTW-nummer uit aan alle ZZP'ers.
Als ZZP'er wordt je vroeg of laat geconfronteerd met (onleesbare) algemene voorwaarden. Journalist Nick Kivits bedacht hier iets op.
Uit onderzoek van de belastingdienst blijkt dat een kwart van de startende ondernemers te laat BTW-aangifte doet of betaalt.
De miljoenennota 2019 zoals deze werd gepresenteerd tijdens Prinsjesdag stond bol van goede berichten over economische groei en koopkrachtverbetering. Wat zijn de belangrijkste punten voor…

Verder lezen

Gratis de beste ZZP tips in je mailbox!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement

ZZP Tips & Tricks

De beste ZZP tips in je mail!

* Geen zorgen, je mailadres is veilig bij ons. Door verzending ga je akkoord met ons Privacy Statement