Categorieën
ZZP Nieuws

Wet DBA: ZZP’ers vogelvrij, opdrachtgever ontspringt de dans?

Handhaving van de wet DBA is uitgesteld tot 1 juli 2018. Opdrachtgevers kunnen achterover leunen, ZZP’ers raken mogelijk toch hun aftrek kwijt blijkt uit een WOB-verzoek.

Een aantal weken geleden werd door het ministerie van Financien een reactie gepubliceerd op een WOB verzoek ten aanzien van handhaving in het kader van de Wet DBA. Daarbij werden 2 interne memo’s gepubliceerd die aangeven hoe medewerkers van de belastingdienst moeten handelen in het kader van de (uitgestelde) Wet DBA.

Elsevier constateerde na lezing van de memo’s al terecht dat ZZP’ers uiteindelijk nog steeds aan het kortste eind trekken en hun aftrekposten mogelijk kwijt raken als hun inkomsten niet als ‘Winst uit onderneming’ worden gekwalificeerd maar als ‘Resultaat uit overig inkomen’.

De opdrachtgever lijkt de dans te ontspringen in een dergelijke situatie en dient aan een stuurgroep te worden voorgelegd, waarna deze ‘coachend’ op het juiste pad wordt geholpen. Dit biedt nog steeds geen duidelijkheid en ZZP’ers lijken hiermee weer ten prooi te vallen aan ‘de slager van de arbeidsmarkt’ zoals ZZP-expert Pierre Spaninks staatssecretaris Wiebes fijntjes herinnert in zijn column

Lees hier het volledige artikel >>>

ZZP Nieuws

Ontvang wekelijks het laatste ZZP Nieuws
en de beste ZZP Tips & Tricks in je mail

Aanmelden