Categorieën
ZZP Nieuws

Zo blijf je fit en gezond als ZZP thuiswerker

Veel ZZP’ers werken thuis achter hun bureau of keukentafel. Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft en een gezonde werkhouding hebt?

Als ZZP’er maak je soms lange dagen, heb je een onregelmatig ritme en niet altijd een goede werkplek of werkhouding. We vonden een engelstalig artikel op Forbes dat 3 belangrijke gezondsheidsrisico’s benoemt en tips geeft hoe deze te verminderen. Natuurlijk gelden deze risico’s niet exclusief voor ZZP’ers, maar zijn zij hier vaak wel gevoeliger voor.

Te hoog lichaamsgewicht en cholesterol
Door regelmatig te bewegen en een actieve werkhouding aan te nemen kun je hier relatief eenvoudig wat aan doen. Een zit-sta bureau zorgt al voor een veel betere doorbloeding en actieve lichaamspositie. Daarnaast kun je (achter je bureau of in je werkkamer) wat eenvoudige work-outs doen. Zorg daarnaast dat je gezonde snacks en tussendoortjes in je koelkast hebt liggen.

Fysieke werkomgeving
Zorg voor een opgeruimde en schone werkomgeving, dit helpt ook om meer gefocust te werken. Goede verlichting (zeker als je weinig daglicht hebt) draagt bij aan betere concentratie en voorkomt vermoeidheid. Bespaar daarnaast niet op je bureaustoel, maar schaf een degelijke, ergonomisch verantwoorde stoel aan.

Stress
Stress is een breed begrip en heeft voor ieder persoon een andere oorzaak. Het is in het algemeen wel zo dat bovenstaande tips je helpen om je stress te verbeteren, naast de voor de hand liggende zaken als een goede nachtrust en gezonde werk-prive balans.

Lees hier het volledige artikel >>>

ZZP Nieuws

Ontvang wekelijks het laatste ZZP Nieuws
en de beste ZZP Tips & Tricks in je mail

Aanmelden