Categorieën
Werkplek

Gratis je documenten opslaan

Ik zie veel (startende) ZZP’ers nog worstelen met de vraag hoe & waar ze hun documenten opslaan. Veelal gebeurt dit fysiek op een laptop of op een desktop. Tegenwoordig zijn er echter diverse gratis online tools.

Laat ik eerlijk zijn: ik heb mijn documenten ook lange tijd op de harde schijf van mijn laptop gezet. Op zich werkt dat prima, totdat je besluit om thuis op een vaste PC te werken. Het opstarten van de laptop om bij mijn documenten te kunnen levert dan ergernis en onnodig tijdverlies op. Laat staan het heen-en-weer mailen van documenten (naar mezelf!) Daarnaast moet je er niet aan denken dat je computer crasht en je al je bestanden en werk kwijt bent.

Dropbox

Enkele maanden geleden ben ik overgestapt op Dropbox en dat bevalt me prima. Alle documenten die ik daar opsla zijn zowel online te bereiken met een beveiligde inlog of rechtstreeks op mijn laptop of desktop. Je moet dan wel een lokaal programma installeren waarmee je een extra folder creëert. Dit is een eenmalige actie, daarna is deze folder gewoon bereikbaar in je windows verkenner. Je documenten zijn dan ook lokaal opgeslagen en worden continu gesynchroniseerd met je online dropbox folder.

Let wel op dat al deze documenten daarmee ook beschikbaar zijn voor ieder ander persoon die deze computer gebruikt. Ik zou dan ook aanraden om deze desktop-tool alleen op computers te installeren die je zelf gebruikt.

Naast het online opslaan van documenten kun je met Dropbox ook eenvoudig documenten delen. Handig als je bijvoorbeeld met meerdere ZZP’ers aan een project werkt. Dit delen werkt per map met documenten, let dus goed op welke documenten je in een gedeelde map plaatst. Met een app voor mijn Android telefoon en iPad heb ik overal direct toegang tot al mijn documenten.

Het gebruik van dropbox is gratis tot 2Gb, wil je meer ruimte of meer mogelijkheden dan kun je ook een betaalde versie nemen. Je kunt overigens eenvoudig extra gratis Mb’s toevoegen aan je account door mensen uit je netwerk ook gebruik te laten maken van Dropbox. Dit levert je 250 Mb per dropbox-gebruiker op, tot een maximum van 8 Gb.

Met een Dropbox Pro account heb je meer geheugen (1 Terrabyte) en wat meer functionaliteit op het gebied van het delen van je mappen en bestanden. Ook heb je een backupfunctie met versiebeheer tot 30 dagen terug. handig als je per ongeluk een map of bestand wist.

Google Drive

Met Drive kun je net als bij Dropbox documenten online opslaan, tot maar liefst 15 Gb gratis. Dit kan online via je Google account of via een te downloaden desktop applicatie.  Als je veel met Google Docs werkt kan dit een handig manier zijn om je documenten op te slaan en te bewerken. Er bestaan apps in de Chrome Webstore waarmee je vanaf je Drive locatie een document direct kunt openen in MS Office of Libre Office. Helaas kan dit (nog) niet in Open Office.

iCloud

Apple biedt 5 Gb gratis opslagruimte aan met haar iCoud diensten. iCloud is met name bedoeld voor iOs gebruikers en geeft een geintegreerde opslag en backup mogelijkheid voor documenten, foto’s, muziek en email die op je Macbook, iPhone of iPad staan. Meer ruimte is bij te kopen en je wordt hier als iOs gebruiker ook regelmatig aan herinnerd.

OneDrive

Met OneDrive van Microsoft krijg je ook 5Gb gratis opslagruimte. OneDrive is beschikbaar op Windows en Mac computers en draait op Android en iPhone. Anders dan bij iCloud is OneDrive meer geschikt voor bestand opslag en het delen van bestanden. Het zal geen verbazing wekken dat OneDrive goed integreert en samenwerkt met Office.

Andere (gratis) alternatieven

Er zijn legio backup alternatieven en dropbox-achtige producten. Google wat op ‘online backup‘ en je komt genoeg aanbieders tegen. Let goed op de voorwaarden en probeer een inschatting te maken van de betrouwbaarheid en continuïteit van de aanbieder. Je wilt natuurlijk niet dat je documenten opeens niet meer online staan doordat de aanbieder besluit om te stoppen met zijn dienst.