Categorieën
Boekhouding opzetten

4 kansen om tijd te winnen als ZZP’er

Een ondernemer heeft het vaak erg druk en besteed veel tijd aan zijn of haar bedrijf. Om je een handje te helpen met tijd besparen, vertellen wij in deze blog hoe je dat het beste kunt doen.

De tijd die een ondernemer heeft wordt steeds schaarser. Efficiënt werken is een must in het huidige bedrijfsleven. Gelukkig is er software om jou daarbij te helpen. Daarmee kun je veel dingen een stuk sneller doen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een factuur of BTW-aangifte doen zonder de omslachtige website van de Belastingdienst. Hieronder delen we 4 tips die je produktiviteit kunnen verbeteren.

1. Elektronische BTW-aangifte

Als je gebruik maakt van een boekhoudprogramma kun je binnen enkele minuten je BTW-aangifte doen. De software helpt jou bij het boekhouden, waardoor alle bedragen op de juiste plek staan. Vervolgens rekent het programma zelf uit hoeveel BTW jij moet betalen aan de Belastingdienst. Je kunt ook direct vanuit het programma je BTW-aangifte doen. Dan hoef je niet meer naar de website van de Belastingdienst te gaan om daar alle gegevens in te vullen. De kans dat je fouten maakt wordt een stuk kleiner, bovendien bespaar je een hoop tijd.

2. Offertes en facturen snel opzetten

Een onderdeel waar ondernemers veel tijd aan kwijt zijn is het factureren. Onnodig, want facturen opstellen en versturen kan veel sneller met behulp van de juiste software. Wanneer je gebruik maakt van boekhoudsoftware kun je snel en eenvoudig offertes en facturen opstellen. Dankzij de software hoef jij alleen nog maar een paar gegevens in te voeren, de rest doet het programma voor jou! Het levert niet alleen een behoorlijke tijdwinst op, de kans op fouten is ook nog eens een stuk kleiner.

3. Offertes omzetten naar facturen

Je hebt een offerte naar een klant gestuurd en het is tijd om hem een factuur te sturen voor het geleverde werk of de geleverde dienst. Normaal gesproken moet je nu een factuur gaan opstellen, wat je een hoop tijd kost. Als je gebruik maakt van software, is het mogelijk om een offerte direct om te zetten naar een factuur. Je hoeft dus zelf helemaal geen factuur meer te maken. De tijd die je hiermee bespaart, kun je goed besteden aan de groei van jouw bedrijf!

4. E-facturatie

Wanneer je jouw factuurstroom volledig wilt automatiseren, kies je voor e-facturatie. Alle gegevens staan centraal en worden automatisch ingevoerd op de factuur. Het enige dat jij hoeft te doen is controleren of alle facturen goed zijn verwerkt. Een binnenkomende factuur wordt automatisch verwerkt in jouw systeem. Alles gebeurt dus vrijwel vanzelf, daardoor bespaar jij een hoop tijd.

Inzicht in je uren met urenregistratie software

Naast bovengenoemde kansen om tijd te besparen, is het verstandig om je uren bij te houden. Zo weet je waar je al je tijd aan besteed, en waar je dus tijd op kunt besparen. Met urenregistratie software kun je snel en eenvoudig je uren bijhouden. In het programma zet je alle uren die je besteedt aan jouw onderneming. Zo heb je een goed overzicht en kun je efficiënt plannen. Wil je nog meer tijd besparen? Koppel je uren software dan aan je factuurprogramma. Je gewerkte uren worden direct op de factuur vermeld. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de factuur te versturen.

Door je uren nauwkeurig bij te houden, zal je merken dat je tijd overhoudt. Die tijd kun je investeren in jouw onderneming. Profiteer direct van tijdwinst en stap over op urenregistratie software.

De auteur van dit artikel vertegenwoordigt niet de mening of het standpunt van www.zzperworden.info, bovenstaand artikel is aanvullend op onze informatiepagina’s. Wij krijgen daarnaast geen vergoeding of commissie voor afgenomen diensten of producten die in dit artikel worden genoemd.