Categorieën
Klanten

Drie zzp’ers die iedere website of webshop nodig heeft

Als zzp’er ben je altijd op zoek naar nieuwe klanten. Maar stel dat je het omdraait, wanneer hebben klanten jou dan nodig? Iedere website en webshop die wil groeien denkt aan (organische) vindbaarheid. Daarvoor hebben ze hulp nodig, in de vorm van drie specialisten.

Help jij websites en webshops hoger in Google te komen? Dan hebben klanten jou nodig, dus wordt het een stuk makkelijker om nieuwe opdrachtgevers te vinden. Wij delen drie typische specialisaties die enorm in trek zijn, en dat bovendien nog jaren zullen blijven.

Drie onmisbare ZZP’ers

Iedere website of webshop die meer bezoekers wil trekken werkt aan de online vindbaarheid, bijvoorbeeld in Google. Een team van drie specialisten helpt daarbij:

  • Technisch specialist
  • SEO tekstschrijver
  • Linkbuilder

Technisch specialist: de juiste basis

Goede vindbaarheid van een website of webshop vraagt om een sterke technische basis. De pagina’s moeten snel laden, er mogen geen fouten in de code staan en bijvoorbeeld de interne links moeten werken.

Potentiële klanten die al een website of webshop hebben willen die waarschijnlijk na laten kijken. Met een technische SEO-check krijgen ze een beeld van hoe ze ervoor staan en waar het aan schort. Dat betekent dat jij als technisch SEO-specialist aan de slag kunt. Je helpt de technische basis te realiseren, die het fundament biedt om de verbeterde vindbaarheid op te gaan bouwen.

SEO tekstschrijver: content die converteert

Dat bouwen begint bij een tekstschrijver, die optimaliseert voor Google en andere zoekmachines. Het is een specialist in SEO, specifiek binnen de content.

Als tekstschrijver schrijf je teksten om de vindbaarheid te verbeteren. Dat doe je volgens een (content)plan op basis van een zoekwoordenonderzoek. Als je de klant daarmee van A tot Z helpt begin je met een kickoff of een brainstorm, om in kaart te brengen wat er allemaal belangrijk is.

Websites en webshops kunnen niet zonder jou als SEO tekstschrijver. Jij bent degene die hun verhaal vertelt. En belangrijker nog, die het verhaal vertelt terwijl je op de achtergrond rekening houdt met de relevante zoektermen. Op die manier staat er een sterk verhaal, verbetert de vindbaarheid en kan de opdrachtgever de content bijvoorbeeld nog extra delen via LinkedIn en andere sociale media.

Tip: specialiseer jij je als zzp tekstschrijver in SEO? Als je goede resultaten realiseert is de kans vervolgens groot dat je ook de nieuwsbrieven, social-posts en andere content kunt schrijven. De meetbare resultaten vormen de sleutel tot meer succes. 

Linkbuilder: meer online autoriteit

De derde specialist waar websites en webshops die willen groeien niet zonder kunnen is de linkbuilder. Zodra er sterke content beschikbaar is wordt de online autoriteit van een domein belangrijker. Alleen door de autoriteit te versterken krijgt de content de kracht die het in potentie in zich heeft.

Opdrachtgevers die de vindbaarheid willen verbeteren zullen zich moeten meten met (online) grotere concurrenten die voor ze staan. Jij werkt aan het (externe) linkprofiel en bouwt op die manier de SEO-waarde verder uit.

Een technisch specialist, SEO tekstschrijver en linkbuilder vormen op die manier het ideale team voor allerlei opdrachtgevers. Het zijn de zzp’ers waar online bedrijven die willen groeien niet zonder kunnen. En dat betekent weer dat het voor jou makkelijker wordt om nieuwe klanten te vinden en daarvoor aan mooie projecten te werken.