Categorieën
KVK

KvK adresbestanden

De KVK biedt een schat aan informatie voor ZZP’ers van bedrijven die ingeschreven staan. Deze informatie is tegen geringe betaling te downloaden.

De gegevens van alle ingeschreven bedrijven zijn in te zien in het handelsregister. Wanneer je adresbestanden voor commerciele doeleinden wilt downloaden moeten de betreffende bedrijven hier toestemming voor hebben gegeven. Bedrijven kunnen namelijk met een non-mailing-indicator aangeven dat ze geen mailings willen ontvangen.

Bron voor acquisitie en mailings

Het lijkt in de wereld van social media en internet ‘ouderwets’ om een papieren mailing te gebruiken of telefonische acquisitie te doen. Toch zijn dit nog steeds effectieve en goedkope manieren om je bedrijf bekend te maken en nieuwe klanten te vinden. De KVK adressenbestanden zijn een goede eerste bron om dit te doen. Voor een paar cent (€ 0,04 – 2016) krijg je uitgebreide NAW gegevens waarmee je aan de slag kunt.

Online selecteren

Je kunt online een aantal criteria invoeren op basis waarvan een bestand wordt geselecteerd. Zo kun je kiezen voor een bepaalde rechtsvorm, regio, branche, aantal werkende personen etc. Je kunt ook kiezen voor recent ingeschreven bedrijven als dat interessant is voor jouw dienstverlening. Iedere selectie kun je bekijken en opslaan zonder dat je daar al voor hoeft te betalen. Zo kun je experimenteren met een aantal criteria en bekijken wat het resultaat is.

KVK vs commerciele aanbieders

Er zijn ook commerciele aanbieders van adresbestanden. Deze zijn vaak vele malen duurder en niet altijd meer verrijkt dan de KVK bestanden. Wanneer ze wel verrijkt zijn met bijvoorbeeld contactpersonen moet je je afvragen of dit bruikbaar is voor je en of dit ook de juiste contactpersonen voor jou zijn.