Categorieën
ZZP Blog

De geboorte van mijn ZZP kindje

Hoera, 2 september was het zo ver, ik mocht me inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Mocht? Ja, mocht. Want ik word ZZP’er vanuit de WW. En dan moet je eerst toestemming krijgen van het UWV en wordt er een datum vastgelegd wanneer je je mag inschrijven. 

Het voelde echt als de geboorte van een kindje. En net als bij aanstaande ouders vaak het geval is (bij mijn dochter hadden we de naam pas 2 dagen na haar geboorte) worstelde ik met de naam.

What’s in a name

Ik ben een organisatieadvies- en coachingsbureau begonnen en mijn droom is dat mensen vrij worden van hun conditioneringen en dan bewust kunnen kiezen hoe ze hun leven leven. Dus één van de namen die passeerde was De Vrijheid. Deze hield lang stand. Maar ergens bleef ik toch steeds de associatie met een zeilboot houden. De week voor mijn inschrijving zat ik op een terras aan het IJ en ja hoor, daar kwam De Vrijheid langsvaren. Weg naam.

Vooruit!

Er stonden gelukkig nog wel een paar andere namen op mijn shortlist. En één daarvan had ik al wat langer op het lijstje staan: Adelante. Adelante betekent Vooruit! in het Spaans. Vooruit met je ontwikkeling, groei verder, dat zijn de associaties die ik er mee heb. En het klinkt gewoon wel lekker.

Geboren in Amsterdam op 2 september 2013 om 11.35 uur

Adelante Coaching & Advies

De trotse moeder: Heleen Kuiper

En aangezien deze baby geen borstvoeding krijgt, dronk ik die avond een fles champagne leeg!

Heleen Kuijper is onlangs gestart als ZZP’er. Zij zal de komende periode op zzperworden.info verslag doen van haar persoonlijke ervaringen. Ze hoopt daarmee andere ZZP’ers te inspireren en een hart onder de riem te steken.