Categorieën
ZZP Blog

De luxe en last van zelf je werk indelen

Sinds een week ben ik ZZP’er. En ik merk het verschil meteen. “Vroeger” was ik vrij op maandag en woensdag. Dan ging ik sporten, maakte afspraken, deed wat voor mijn opleiding.

Werk of toch vrij?

Nu is het maandag en ik ben aan het werk. Afgelopen woensdag had ik ’s morgens een intakegesprek voor een nieuw coachtraject en ’s middags een coachee. Tussendoor ging ik even naar huis, dochter en vriendinnetje van school halen, een broodje met ze eten en naar een feestje brengen. Toen weer snel terug naar het Coachhuis voor de volgende klant. Dat werkte niet, ik moest de hele tijd zo schakelen.

Valkuil of uitkomst

OK, dat is dus die valkuil waar iedereen het over heeft. Dat werk en privé te veel door elkaar gaan lopen. Dat je altijd met je werk bezig bent.

Ik kan nu al voelen dat ik dat aan de ene kant heel leuk vind. Het is gewoon leuk om ’s avonds over je eigen website na te denken en teksten te schrijven. En het is heel fijn dat je flexibel kunt zijn in werk- en privétijd, beide kanten op.

Duidelijkheid geeft rust

En aan de andere kant is het ook wel belangrijk om helder te zijn wanneer ik wat doe. Zodat ik dat wat ik kies met een heldere focus kan doen. En ik me niet schuldig voel als ik op maandagmorgen op een yogamatje lig terwijl er nog ongelezen mails op me wachten.

Ik denk dat ik vanaf nu aan het begin van de week een planning ga maken: wanneer ben ik aan het werk en wanneer ben ik “vrij”. Ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken. Ik houd je op de hoogte!

Wat zijn jouw ervaringen met de mix van werk en prive-tijd? Deel ze hieronder.