Categorieën
Tools

Connect sneller met jezelf en anderen

In haar boek ‘Connection Skills’ vertelt Linda Commandeur je praktisch en vlot hoe je beter wordt in het aangaan van verbindingen met andere mensen.

‘Connection Skills – a suitcase full of smiles’ van trainer en adviseur Linda Commandeur is zo’n boek dat je in 1 avond uitleest. Waarom? Omdat het lekker vlot is geschreven, vol met anekdotes en prachtige foto’s. En omdat het op een luchtige manier praktische tips & inzichten aanreikt om beter in contact te komen met de mensen om je heen, zowel in je privé als zakelijke leven.

Inzicht in je eigen persoon

In haar boek neemt Linda je aan de hand mee om beter inzicht te krijgen in de manier waarop mensen met elkaar verbinden, of wat ze juist tegenhoudt om dit te doen. Dit begint bij een goede kennis van je eigen persoon en inzicht in je eigen persoonlijkheid. Door te weten wat je drijft en wat je eigen waarden en normen zijn krijg je een beeld van jezelf. Weten wat je zwaktes en beperkingen zijn maken dit beeld compleet. Alles wat je op deze manier leert over jezelf helpt je om de ander ook beter te leren kennen.

Oprechte nieuwsgierigheid

Een andere manier om iemand te leren kennen en om in contact te komen is door oprecht nieuwsgierig te zijn. De kunst is om dit te doen zonder de filters en vooroordelen die je hebt over een persoon, cultuur of situatie. Alleen door je echt te verdiepen en open te stellen kun je tot nieuwe inzichten komen en anderen leren kennen en begrijpen.

Verbind als een pro

Natuurlijk krijg je uiteindelijk de tools aangereikt om contact te leggen: de ‘connection skills’. Sommige zijn open deuren maar wanneer je voor jezelf nagaat of je er gebruik van maakt wanneer je iemand ontmoet zul je waarschijnlijk moeten bekennen dat dit niet of nauwelijks het geval is. Door bijna methodisch relaties en netwerken waarin je je begeeft te analyseren helpt Linda je om de juiste skills op de juiste momenten te gebruiken. Hierbij zijn zaken als vertrouwen, rapport maken, verbale en non-verbale communicatie van groot belang.

Smile!

Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk over lachen en glimlachen, een krachtige manier om in contact te komen. Een glimlach verlaagt de drempel om te connecten en kan in een groep voor saamhorigheid zorgen. Daarnaast is het goed en gezond voor jezelf, het verlaagt stress en kan de opgebouwde druk van een (werk)dag verlagen.

Conclusie

Met haar boek geeft Linda Commandeur je in vogelvlucht een mini-training zelfkennis en communicatievaardigheden. Dit gecombineerd met de prachtige foto’s van de vele reizen die ze heeft gemaakt en haar eigen ervaringen met het leggen van contacten maakt het tot een heerlijke pageturner. Ook als ondernemer vallen hier wijze lessen uit te halen en verbeteringen die toepasbaar zijn op (zakelijke) relaties.

Je kunt het boek hier vinden en aanschaffen >>

Linda Commandeur is een TEDx spreker en heeft zich de afgelopen 10 jaar verdiept in communciatie en connecties maken. Ze werkte meer dan 20 jaar voor bedrijven als Unilever, Pepsico en Mondelez