Categorieën
Klanten

Hoe als ZZP’er de corona-crisis te overleven

De gevolgen van het coronavirus worden zichtbaar voor steeds meer ZZP’ers. Hoe zorg je ervoor dat je niet ten onder gaat?

Coronavirus en ZZP’ers

Het corona virus laat zien in wat voor ‘domino-economie’ we leven en hoe ZZP’ers en kleine zelfstandigen de eerste en zwaarste gedupeerden zijn. Nu veel evenementen niet doorgaan is er een schakel van bedrijven en onderaannemers die hier door geraakt worden. En zo zijn er meer sectoren te benoemen die direct of indirect getroffen worden door Corona. Gelukkig is er de helpende hand vanuit de overheid èn is dit volgens ons ook een periode die je wellicht wat tijd geeft om aan je bedrijfsvoering te werken of zelfs kansen biedt.

Regelingen en voorzieningen voor ZZP’ers

Er zijn in sneltreinvaart diverse regelingen opgetuigd door de overheid, varierend van uitstel van belastingbetaling tot bijzondere kredieten en nooduitkeringen, op onderstaande websites is meer informatie te vinden:

Helaas is de invulling van de diverse maatregelen en voorzieningen nog niet helemaal duidelijk, maar je kunt wel rekenen op een soepele toegang tot extra krediet en nooduitkeringen.

Benut vrijgekomen tijd door de corona crisis

We geven graag ook wat tips en ideeën over hoe je deze tijd kunt benutten voor reflectie en werkzaamheden die je normaal gesproken misschien laat liggen of vooruit schuift:

  • Neem je website en andere marketinguitingen kritisch onder de loep: zijn je teksten nog actueel, begin met een blog, voeg nieuwe content toe of werk aan je SEO;
  • Altijd al meer willen doen met een sociaal media kanaal? Waarschijnlijk heb je nu de tijd om je te verdiepen in social selling via Linkedin of hoe meer volgers te krijgen voor je Twitter-account. Je kunt op internet enorm veel (gratis) artikels vinden over deze onderwerpen;
  • Neem je dienst/ productaanbod nog eens kritisch onder de loep: sluit deze nog aan bij je klantbehoeften? Moet je misschien weer eens extra aan je propositie sleutelen?

‘Kansen’ tijdens en na de corona crisis

  • Veel ondernemers bieden hun dienst online of op afstand aan nu ze geen direct contact meer met hun klanten kunnen hebben: denk aan sportclubs die online sportlessen geven en restaurants die thuis bezorgen. Probeer te bedenken of en hoe dit voor jou dienstverlening zou kunnen;
  • Als de traditionele opdrachten in jouw branche uitblijven kun je nadenken of er op dit moment een andere vraag bij jouw klant bestaat, waar jij als expert misschien wel een antwoord op kan geven. Zorg dat je geïnformeerd blijft en probeer jouw klanten actief te informeren, zo blijf je ook in beeld;
  • Zijn er opdrachten buiten je eigen werkgebied die je zou kunnen aannemen of ben je misschien bereid om ieder ander werk te doen? Er zijn diverse branches waar nu de nood juist aan de man is en waar men zit te springen om extra mankracht;
  • Ben je klaar om na de crisis weer opdrachten te accepteren? Wat zal de eerste vraag zijn van jouw doelgroep en is die misschien anders dan de traditionele vraag voor de crisis?

Hopelijk geven we je hiermee wat inspiratie en moed om deze lastige tijd door te komen. Onze boodschap is in ieder geval: probeer een positieve draai te geven aan het feit dat je minder opdrachten hebt en dus meer tijd ‘over’ hebt.