Categorieën
Algemeen

ZZP-er worden

Droom je ervan om ZZP-er te worden? Orienteer je dan goed en lees onze informatie die je helpt om te besluiten of je inderdaad als ZZP-er wilt starten!

ZZP-er worden

Nederland kent een groeiend aantal mensen die ZZP-er worden. Soms noodgedwongen doordat ze hun baan verliezen maar steeds vaker als bewuste keuze. Als ZZP-er werk je voor jezelf, kies je je eigen pad en heb je de vrijheid om te ondernemem zoals jij dat wilt. We moedigen je aan om je te laten informeren & inspireren op onze website! 

Wat is je specialiteit als ZZP-er?

Bedenk wat jouw specialiteit is als ZZP’er en wat je meerwaarde is voor je opdrachtgever. Als ZZP-er verhuur je meestal jezelf en je eigen deskundigheid. Kun jij die benoemen?

Jezelf kunnen verkopen

Als ZZP-er moet je zelf zorgen voor je opdrachten en dus jezelf kunnen verkopen als ZZP-er. Vergis je hier niet in en reserveer tijd voor acquisitie of schakel hulp op commercieel vlak in.

Heb je voldoende lef?

Als ZZP-er zijn er veel onzekerheden en stressfactoren. Zo kun je zonder opdracht komen te zitten of kan je inkomen onder druk staan. Hier moet je tegen bestand zijn om door te kunnen gaan. Heb jij voldoende lef om voor jezelf te beginnen?

Zelf je ZZP administratie doen

Als ZZP-er zul je zelf je administratie moeten doen, zoals het versturen van facturen en je BTW-administratie bijhouden. Je kunt dit natuurlijk uitbesteden maar ook dan blijf je hier zelf verantwoordelijk voor.

Alleen werken als ZZP-er

Meestal werk je als zelfstandige alleen en ben je geen onderdeel van een team van collega’s. Ook mis je het klankborden en van gedachten wisselen over een probleem wat je binnen een onderneming vaak wel hebt.

Wat vindt het thuisfront

De beslissing om als ZZP-er te gaan werken is iets dat je uitgebreid met je eventuele partner moet bespreken. Het kan immers een behoorlijke impact hebben op je privé-leven. Het is dus heel belangrijk wat het thuisfront van je ZZP plannen vindt.

Voor- en nadelen ZZP-er worden

Natuurlijk zijn er voor en nadelen te benoemen als je ZZP’er wordt en zul je zelf de balans moeten opmaken.

Dromen of doen?

Uiteindelijk moet je de knoop doorhakken en besluiten of je blijft dromen van een bestaan als ondernemer of dat je daadwerkelijk de knoop doorhakt!